VAN GOED NAAR GEWELDIG MIDDELS FACEBOOK EN INSTAGRAM ADVERTENTIES

In 5 eenvoudige stappen

VAN GOED NAAR GEWELDIG MIDDELS FACEBOOK EN INSTAGRAM ADVERTENTIES

In 5 eenvoudige stappen

ONLINE WERELD

We leven in een digitale wereld waarin bijna de helft van de bevolking online is. Facebook & Instagram zijn dé koplopers op de sociale platformen. Met 1,18 miljard dagelijkse gebruikers staat Facebook aan de top. Sinds Facebook in 2012 Instagram heeft overgenomen is Instagram gegroeid naar 300 miljoen dagelijkse gebruikers. Jouw voordeel! Veel missievolle ondernemers laten hiermee grote kansen liggen. Dit heeft een aantal redenen: Ze willen wel maar weten niet hoe. Ze hebben weleens geadverteerd maar de resultaten vielen tegen. Ze geloven niet dat Facebook & Instagram marketing voor hun markt is geschikt of ze durven geen geld uit te geven aan advertisement. Daarnaast is het organisch bereik van bedrijfspagina’s zo erg teruggedraaid dat je niet meer zonder advertisement kunt.

Welk seizoen het ook is van het jaar je kunt altijd oogsten. Wat bij veel ondernemers ontbreekt is een duidelijke en doelgerichte customer journey (klantreis). De meeste ondernemers willen te snel verkopen en verkopen daardoor bijna niets. Trust me! Ik weet hier alles van. 😉

Misschien herken je dit ook. Jarenlang koos ik voor de Quick Fix. Ik werd er niet gelukkig van en het lijkt wel of iedereen dit eerst moet ervaren voordat je kunt zien hoe het spel echt werkt. Na veel studie en coaching heb ik geleerd hoe ik een heldere customer journey kan opzetten met een goedlopende funnel die zorgt voor meer impact en voor meer omzet.

Het is mijn missie om ondernemers met een visie te helpen met het zichtbaar maken van hun merk, dienst of product.

Neem een kijkje in mijn werkwijze...

bg3

Stap 1:

Let's have a drink first

Als we gaan samenwerken wil ik je persoonlijk ontmoeten. Om jou en je bedrijf zo goed mogelijk te helpen vind ik het belangrijk om face-to-face contact te hebben gehad. Tijdens deze eerste kennismaking onderzoeken we samen wat jouw diepste verlangens zijn met betrekking tot je business. Zodra we dit helder hebben bepalen we samen onze doelstelling. 

bg2

Stap 2:

Analyse

In de volgende stap maak ik een analyse van je huidige situatie van jouw business. Ik neem een scan door je website, Facebookpagina en Instagramprofiel. Ik onderzoek jouw customer journey en geef een advies hoe we het best jouw ideale klant kunnen bereiken middels Facebook en Instagram marketing. 

werkwijze_2

Stap 3:

Installatie

Wanneer ik je business en huidige situatie heb geanalyseerd, maak ik jouw website advertisement-proof. Ik installeer voor jou een businessmanager tool waarmee je alle data van je marketing & advertenties overzichtelijk bij kunt houden. Daarnaast zorg ik ervoor dat je website kan communiceren met Facebook, Instagram & Google Analytics. Zodra dit geïnstalleerd is kun je dé informatie verzamelen die je ‘moet’ verzamelen om jouw ideale klant kennis te laten maken met jouw dienst of product.

Note: In sommige gevallen kunnen we meteen door naar stap 4, omdat alles al geïnstalleerd is.

werkwijze_3

Stap 4:

Strategie

Tijdens deze stap gaan we er alles aan doen om jouw ideale klant te bereiken door middel van een Facebook of Instagram campagne. Er kunnen verschillende campagnes opgezet worden, uiteraard afhankelijk van je doel. Dit kan zijn om traffic naar je website te verhogen, om je naamsbekendheid te vergroten, awareness te creëren of om leads te generen. Afhankelijk van jouw doel maak ik de juiste op maat gemaakte campagne.
Dit gebeurt altijd in drie fases:

  1. Know-fase (awareness)
    In deze fase laat ik jouw doelgroep kennis maken met je bedrijf. Ik maak je bedrijf zichtbaar door waarde toe te voegen aan de behoefte van jouw ideale klant.
  2. Like-fase (consideration)
    In deze fase zorg ik voor meer betrokkenheid van de doelgroep met je bedrijf. Ik zorg ervoor dat jouw klant je waardevol vindt en overweegt om bij jou een dienst of product af te nemen.
  3. Trust-fase (conversion)
    In de laatste fase zorg ik ervoor dat jouw doelgroep overgaat tot conversie. Ik zorg ervoor dat jouw ideale klant je nog meer vertrouwt en zich comfortabel voelt in de keuze om een dienst of product bij je af te nemen.
werkwijze_1

Stap 5:

Rapportage

Tijdens de laatste stap van dit 5-stappenplan ontvang je van mij een rapportage en analyse over de advertentiecampagne. Ik geef je een helder advies in de vervolg stappen die je kunt zetten om jouw campagne te optimaliseren voor nog meer omzet en winst. Uiteraard kan dit in overleg ook door mij uitgevoerd worden.

Dit is mijn werkwijze. Ik ben benieuwd waar je mee bezig bent, waar je tegenaan loopt en hoe ik je kan helpen.

Koffietje doen?

Mag ik cookies plaatsen? Met deze cookies kan ik je website bezoek analyseren en verbeteren.
Meer informatie vind je in mijn privacyverklaring.